Sluitende Kilometer- of Ritregistratie bijhouden volgens de normen van de Belastingdienst?

  • Met één druk op de knop GPS lokalisering t.b.v. adreslocatie, berekening KM afstand en afgelegde route
  • Mogelijkheid tot het achteraf beheren van uw rit administratie; u kunt dus met terugwerkende kracht uw geregistreerde kilometers en locaties aanpassen
  • Synchronisatie met 'Mijn EasyRit', een online dashboard en ritten beheerprogramma op EasyRit.nl
  • Onderscheid in privé, zakelijk en woon/werk gerelateerde kilometers
  • Handmatige invoer in geval van geen of slecht GPS signaal
  • Meerdere auto's toevoegen en beheren
  • Vaste (meest voorkomende) routes toevoegen voor het snel en eenvoudig registreren
  • Rapportage ontvangt u (indien gewenst) per mail. De interval van deze rapportage is instelbaar op week, maand of jaar
  • Uw volledige of gedeeltelijke (datum van /tot) kilometeradministratie downloaden naar Excel is altijd mogelijk via het 'Mijn EasyRit' online beheerprogramma

Lease Auto?

Indien u een leaseauto van de zaak heeft en voornemens bent minder dan 500 km per jaar privé te rijden, dient u een rittenregistratie bij te houden voor de Belastingdienst. Dit moet u ook doen indien uw werkgever u hiertoe verplicht, dus ook als u wel meer dan 500 privé kilometers per jaar rijdt.

Privé Auto?

Gebruikt u een auto die tot uw privévermogen behoort, ook voor zakelijke doeleinden? Of gebruikt een werknemer deze auto voor zakelijke doeleinden? Dan kunt u de btw over het onderhoud en gebruik aftrekken, voor zover de auto wordt gebruikt voor belaste omzet. Voor zover de auto wordt gebruikt voor privédoeleinden is geen aftrek mogelijk. Voor het bepalen van het privé / zakelijk dient u een kilometeradministratie bij te houden, Easy Rit Registratie is hiervoor uitermate geschikt!

Over Easy Rit Registratie

Gebruikers van Easy Rit Registratie hebben met de eerste release van de app al ruim 330 miljoen kilometers succesvol en naar tevredenheid geregistreerd, Dit met een uitermate hoge beoordeling in de App Store. De nieuwe release van Easy Rit Registratie is daarom in gebruik vergelijkbaar gebleven met de eerste versie. Uiteraard zijn er verbeteringen toegevoegd in het gebruik, functionaliteiten en de user interface van de app en het online beheerprogramma 'Mijn EasyRit'.

Omdat de applicatie volgens de normen van de Belastingdienst is ontwikkeld, kunt u altijd een administratie overleggen die aan de eisen van de Belastingdienst voldoet. Ook is het tamelijk eenvoudig om de ritadministratie van EasyRit te verwerken in uw boekhouding t.b.v. declaraties.

Ritten worden opgeslagen en met één druk op de knop verzonden naar uw online database (Mijn EasyRit) op www.easyrit.nl. Door op deze website in te loggen kunt u uw rittenadministratie eenvoudig beheren. U kunt routewijzigingen aanbrengen, ritten toevoegen en/of verwijderen, uw persoonlijke instellingen aanpassen, uw ritten exporteren naar Excel enzovoorts! U kunt een adres handmatig ingeven, of simpelweg bepalen met behulp van de unieke GPS functionaliteit. Gedetailleerde informatie toekennen aan een rit is ook mogelijk dankzij een extra invulveld.

Uiteindelijk kunt u uw ritadministartie vanuit de website exporteren en verzenden naar uw accountant of boekhouder in een door de Belastingdienst goedgekeurd formaat. Het is ook mogelijk om dit volledig automatisch te doen. U kiest een datum en de overzichten worden vervolgens periodiek naar het door u opgegeven e-mailadres verzonden.

Uw werkgever en de Belastingsdienst kunnen de juistheid van uw rittenregistratie administartie controleren aan de hand van bijvoorbeeld agenda’s, orderbriefjes, garagenota’s, elektronische routeplanners enzovoorts. Bewaar deze informatie daarom goed.

Een onderneming van

EasyRit BV is een onderneming van Dutch Concept Group. Dutch Concept Group richt zich op het bedenken, uitwerken en ontwikkelen van online concepten. De mobiele applicatie en website van EasyRit is ontwikkeld door NoBears, tevens een dochteronderneming van Dutch Concept Group.